94. Wendy & Bonnie: Genesis (Skye/Sundazed, 1969/2008)

Wendy & Bonnie: “Let Yourself Go Another Time” Deres etternavn er Flower, de kom fra San Francisco, og 13 og 17 år unge spilte de inn sitt første (og siste) album i 1969. Nærmere essensen av “blomsterbarn” er det vel ikke mulig å komme.

Wendy og Bonnie Flower kom fra en musikalsk familie og var preget både av samtidens psych-pop og latin jazz. Cal Tjader var endog gudfar til kidsa, og ble oppmerksom på jentenes første band, herlig titulerte Crystal Fountain, og satte dem i kontakt med Skye Records. Her ble de tatt under vingene til produsent Gary McFarland og fikk med seg et stjerneband bestående av blant andre trommis Jim Keltner og en ung Larry Carlton på gitar. Resultatet ble Genesis: Tidløs pop preget av ungdommelig uskyld og musikalsk modenhet der blendende vokalharmonier, elegante arrangementer og solfylte rytmer faller helt naturlig på plass. Ikke til å undres at Stereolab er erklært fans.

Tiden etter tilblivelsen ble ikke fullt så vellykket for duoen. Skye gikk konk kort tid etter lanseringen, McFarland døde av hjerteattakk etter at en smarting droppet metadon i cocktailen hans og søstrene drev i hver sin retning – dog begge involvert med musikk helt opp til i dag. Genesis ble deres eneste plate sammen, og den kunne lett havnet i glemselens store bok hadde ikke Sundazed børstet støv av den med en reutgivelse i 2001, etterfulgt av en deluxe utgave 7 år senere. Her finner du også opptak med Crystal Fountain og en del annet snadder.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s