95. Steel Pole Bath Tub: Tulip (Boner, 1991)

Steel Pole Bath Tub: “Soul Cannon” Bozeman, Montana har ikke etterlatt seg de største flekkene på det musikalske kartet, og Steel Pole Bath Tub er vel heller ikke stort mer enn en avskygning borte i et eller annet hjørne. Likefullt, de flyttet etter hvert til Seattle, ble en del av den tidlige 90-tallsscenen der oppe og gjorde blant annet en split sammen med The Melvins (av Mudhoneys “Sweet Young Thing”). Tulip – titulert etter en uferdig roman av krimforfatteren Dashiell Hammett – er deres beste plate. Det skjer veldig mye her, og lite er gitt på forhånd. Her er vekselsvis kaosrock og støypunk, spekket med samples av ulike popkulturelle referanser, postpunk-aktige gitarer som møter munnspill-jammer, og en vokal som hele tiden er på randen av kollaps. En hardkokt skive i Hammetts ånd. Tulip er dessuten befriende lite utdatert, og kunne egentlig like gjerne kunne vært utgitt i 2011.

Trioen flyttet senere til San Francisco, og hooket opp med Jello Biafra for det tidvis storveise prosjektet Tumor Circus. Sjekk “Meathook Up My Rectum” for en appetittvekker. I kjølevannet av Nirvana ble også Steel Pole Bath Tub signet til en stor etikett, men det gikk selvsagt ikke spesielt bra (hva tenkte de på – sjekkheftene satt virkelig løst på den tiden). Dette var et band som hørte hjemme godt utenfor hovedstrømmen. Mike Morasky og Dale Flattum har drevet med en rekke prosjekter i årenes løp, men ingen som vel kan måle seg helt med Steel Pole Bath Tub og Tulip.

Kuriosa: I 2008 ble en låt fra påfølgende The Miracle of Sound in Motion (1993) benyttet i en reklamefilm for spillet Left 4 Dead. Håper gutta endelig cashet inn litt spenn.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s