87. Bill Plummer: Bill Plummer And The Cosmic Brotherhood (Impulse!, 1968)

Bill Plummer: “Journey To The East” Gjemt et sted blant de mer oversette navnene i Impulse! sin 60-tallskatalog (den er ikke reutgitt) finner vi Bill Plummer og hans kosmiske brorskap. Plummer er en høyst erfaren bassist, studert under Ravi Shankar og Herman Reinshagen, og med engasjement i New York Philharmonic. Han har spilt med alt fra Miles Davis til Rolling Stones, fra Willie Nelson til Tony Bennett. I det hele tatt en anerkjent musiker.

Med bakgrunn i bopen tidligere på 60-tallet, vendte Plummer seg på slutten av tiåret mot India, som var datidens dille blant psykedelikerne, og noe som kan mistenkes for å være utforskende syretester. Utkommet ble i hvert fall denne hybriden av groovy jazz, indisk raga og far out vestkystpsykedelia. Selv trakterer Plummer både sitar og bass, og med seg har han blant andre trommis Milt Jackson på tabla og bassist Carol Kaye. Det sterke laget bidrar til å holde tømmene noenlunde stramt hele veien. Javisst er det litt utdatert i dag, men sannelig er dette fremdeles noe av det bedre fra den sinnsutvidende musikkens tidsalder.

Det übercoole åpningssporet “Journey To The East” er noe atypisk for resten av innholdet, og det kuriøse innslaget av spoken word bør ikke overskygge den smoothe jazzbrisen “Song Plum” og “The Look Of Love”, en drøy utgave av The Byrds’ “Lady Friend”, eller for de mer vågale: 10 minutter med frijaga (“Arc 294°”). Bill Plummer And The Cosmic Brotherhood er stappet med kosmiske vibrasjoner, man.

Too much sitar? Bare nesten.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s