79. Munch: Live (Tatra, 1992)

Munch: «Fun» Norsk rock var ikke det mest spennende territoriet å bevege seg rundt tidlig på 90-tallet, nærmest fraværende på salgslistene og med en relativt liten undergrunnsscene.

Ett av de norske bandene som gjorde livet litt mer interessant på denne tiden var Munch, fra Kristiansand. Mer til felles med eksperimentell europeisk kunstmusikk som Laibach og Einstürzende Neubauten enn den vanlige anglo-amerikanske løypa, er de fremdeles en særegen utvekst i den norske musikkens sortere får. Kombinasjonen av provokativ kunst, industriell støyrock og teatralske stunt var dypt grunnfestet hos Munch – senere ytterligere spisset med Kristiansand Kunstkommando etter at moderbandet pakket sammen skrinet etter fem år og tre skiver.

Munchs siste utgivelse ble denne liveinnspillingen fra avslutningskonserten på Rockefeller i desember 1991. På dette tidspunktet hadde Munch også lært seg å traktere instrumentene sine relativt høvelig, som alltid frontet av Ivar Myklands dels autoritære, dels maniske stemme. Munch Live gir et tidstypisk bilde av tidlig 90-tallsrock, men den er også et testamente fra et band som fremdeles står seg som originale og frittenkende. Slike bør ikke glemmes.

Siste avskjedshilsen fra deres siste konsert denne mørke, mørke kvelden var også deres korteste og mest frenetiske øyeblikk. Snerrende, piskende «Fun».

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s