68. Dr. Alimantado: Best Dressed Chicken In Town (Greensleves, 1978)

Dr. Alimantado: “Johnny Was A Baker”  Med smekken åpen og jakka over skulderen poserer Dr. Alimantado (Winston Thompson) på en solfylt gate hjemme i Kingston. Et klassisk omslag – på en klassisk reggae-skive. Best Dressed Chicken In Town er doktorens første studioalbum, innspilt på noen av øyas bedre studioer med folk som Lee Perry, Scientist og King Tubby, mens bl.a Horace Andy og Gregory Isaacs gjester på vokal. Alimantado var allerede en dreven artist da denne ble gitt ut på Greensleeves i 1978 (senere reutgitt på hans eget Keyman), og hoveddelen av materialet er plukket fra singler utgitt tidligere på 70-tallet. Med kudos fra både Johnny Rotten og The Clash ga Dr. Alimantado og Best Dressed Chicken In Town kultstatus blant britiske punkere, og sikret en crossover-appell som har holdt seg opp gjennom årene.

Det er ikke vanskelig å la seg rive med av denne, også for oss noviser innen reggae-musikken. Best Dressed Chicken In Town tilbyr en deilig tilbakelent miks av original roots reggae og sløy dub, dominert av Alimantados skrudde og gjerne humoristiske tekster. Legg til groovy produksjon, smittende låter og nydelig vokal så har du en av sjangerens store skiver.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s