89. Depth Charge: Nine Deadly Venoms (Vinyl Solution, 1994)

Depth Charge: “Dead By Dawn” En av pionerene innen dance-genren, den britiske DJ og produsent Jonathon Kane har drevet i grenselandet electro, hip-hop og funk siden 80-tallet under en rekke navn – der Depth Charge kanskje er det mest kjente.

Nine Deadly Venoms er en samplehappy fråtsing i gamle karatefilmer, spaghettiwesterns og vampyrklassikere tungt basert på breakbeats, der dub og trip hop bare er noen av ingrediensene i gryta til Kane. Lett å høre at mannen har kost seg glugg ihjel. Den tilsynelatende hjemmemekka produksjonen bidrar egentlig bare til å underbygge en mindre seriøs holdning enn det genren ellers er preget av. Og deri ligger mye av denne skivas styrke og sjarm.

Nine Deadly Venoms er kanskje ikke like vanvittig i 2011 som i 1994, og grepene til Kane vil i dag virke noe forutsigbare – men den smittende energien har sannelig vist seg å være i like god behold.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s